Berounské čezety

18.05.2015 19:00

V sobotu 16.5. v 7:25 hod dorazil Korejtko před garáž a úderem 7:30 jsme vyrazili směr  "Setkání v Berouně". Počasí ukázkové, provoz minimální a tak jsme šupajdili přes Kladno za Čezeťákama. S klukama jsme se setkali před Selskou hospodou, kde snídali, protože se sjeli už v pátek.

Pak jsme odtud jeli na Svatý Ján, kde je klášter a pěkné skály. Odtud jsme vyrazili do "Sovajových lomů", kde jsme se svezli důlním vláčkem, okoukli muzeum a podzemní štolu.

Odtud jsme jeli přes vyhlídku do  bývalého lomu "Amerika" do Mořiny, kde byl domluvený oběd a kde jsme se setkali s kamarády ze Sidecarclubu Nasavrky a  motogangem Od Zelených jedlí.

 Obídek neměl chyby a po dobrém dlabanci jsme jeli na Karlštejn, kde nás hlídka MP doprovodila k hradu a pak zpět po pěší zóně k hlavní silnici. Myslím, že kolona veteránů byla zpestřením pro návštěvníky.

Pak jsme zajeli na golfové hřiště a udělali společné foto s Karlštejnem za zády

a pak jsme šupajdili do Zdic, kde organizátor srazu Míra domluvil další akci - prohlídku army muzea. Jako správný vyznavač jedné stopy musím vložit foto

" Haryčka"

Po prohlídce jsme se vydali do Nižboru, podívat se na " Železniční Kavárnu" kde jsme si dali free pivo a turka a pak již mazali směr kemp a večeře. Po véče jsme si sedli do biffé a při žejdlíku " Konrádu" jsme poklábosili. Před půlnocí jsme sypali do kanafasu, aby jsme byli ráno fit na cestu domů. Nedělní ráno bylo opět jako vymalované a tak jsme se rozloučili s kamarády, poděkovali Mírovi za pozvání na skvěle ošéfovaný sraz, probudili " Přadlenku s pávikem" i " Ludvu " a za ševelení výfuků vyrazili k domovu. Silnice opět prázdné - řidiči asi vyspávali prohru s Kanadou - a tak to bylo nádherné svezeníčko. Všichni,kdo zaváhali a nejeli, mohou jen tiše závidět. Jawičky nás bez jediného zaváhání dopravili domů a už plánujeme další výjezd.